Világszerte már több mint 350 ezer hálózatba kapcsolt Scania jármű közlekedik az utakon, és az ezek által szolgáltatott adatok sokféleképpen segítik optimalizálni az üzemeltetést. Többek között a járművek üzemelési paraméterei alapján kiértékelhető a sofőrök vezetési stílusa, nevezhetjük akár művészetnek is, a Scania Járművezető-támogatás (Scania Driver Support – SDS) nevű rendszer pedig valós idejű tanácsokkal segíti a pilótákat abban, hogy a legtöbbet hozhassák ki járművükből.

Verseny munka közben

A közép-európai Scania CER régió (Csehország, Szlovákia és Magyarország) járművezetői büszkélkedhetnek a Scania Járművezető-támogatás legjobb minősítő eredményeivel nemcsak Európában, hanem világszinten is. Ezért a régió vezetése úgy döntött, hogy versenyt hirdet számukra. A verseny kiértékelése a flottamenedzsment-rendszerből nyert üzemelési adatokon alapul, így a versenyzőknek sehova sem kell elutazniuk, vagyis nem kell feláldozniuk a szabadidejüket. Egyszerűen csak a munkájukat kell végezniük, mint máskor, és persze eközben a legjobb tudásuk szerint kell vezetniük!

Fontos alapszabályok

A versenyben minden olyan járművezető részt vehet, akinek Scania gépjárműve C200 vagy C300 fedélzeti egységgel van felszerelve (2011 júniusa után gyártott Scania járművek). A megmérettetés három hónapig tart, amely során a vezetők munkáját olyan szempontok szerint értékelik, mint például a Scania Járművezető-támogatás eredménye, az alapjárati üzemelés mértéke és az üzemanyag-fogyasztás. Az objektivitás érdekében a versenyben részt vevő, regisztrált járműveknek havonta legalább 4000 kilométert kell megtenniük.

Díjazás

A verseny során minden hónapban kiértékelik a hónap legjobb járművezetőjét, akinek jutalma egy 150 euró értékű Scania Truck Gear ajándékutalvány lesz. A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 végén a harminc legjobb versenyző meghívást kap egy kötetlen hangulatú, szórakoztató programokat kínáló ünnepségre, ahol értékes Scania Truck Gear ajándékok várják majd a résztvevőket. A verseny három legeredményesebb pilótájának nyereménye pedig egy gyárlátogatás lesz a Scaniánál, Svédországban. A végső értékelés során nemcsak a legjobb járművezetők kapnak díjat, hanem azok is, akik a verseny ideje alatt a legnagyobb fejlődést érték el.

Nevezés

A jelentkezési határidő: 2018. május 31. A SCANIA CO2NTROL CUP 2018 verseny bővebb részletei és a jelentkezési lap megtalálható a www.scaniacontrolcup.huweboldalon.

(Forrás:gepjarmuszektor.hu, scania / Fotó: scania)